Praktijkschool en coöperatie

Onze diensten

Samen sterker

Denk je wel eens na over het starten van een eigen onderneming? Kom dan eens met ons praten. Ook als je ideeën nog niet concreet zijn of als je het voor dit moment een te grote stap vindt.

Samen kunnen we wellicht een weg vinden om jouw idee te realiseren.

Ons idee is om een gemeenschap te vormen waarin nieuwkomers met een maatschappelijke onderneming (of op weg daar naartoe) elkaar ondersteunen, elkaar adviseren en coachen, samen voorzieningen regelen of expertise inhuren en gezamenlijk naar buiten treden.

We willen elkaar langere tijd bij de hand houden in een coöperatie. Misschien past deze vorm van ondernemen ook goed bij jou!

We zijn een gemeenschap

Connected is er niet alleen voor ondernemers. We willen een ruimte bieden waar mensen vaardigheden en kennis kunnen delen met een focus op het creëren van een community. Iedereen wordt gewaardeerd en krijgt de ruimte om haar of zijn vaardigheden aan anderen over te dragen. We geloven dat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen versterken. De gemeeenschap vormt een veiilge ruimte om te oefenen en je vaardigheden te testen. Deze oefenruimte kan een weg zijn naar ondernemerschap, maar het is in ieder geval een weg naar ‘empowuerment’.

Inspiratie

We stimuleren nieuwkomers om een maatschappelijke onderneming op te zetten. Dat hoef je niet alleen te doen. We willen elkaar inspireren, nieuwe ideeën uitwerken en problemen oplossen. Samen zijn we sterker.

Promotie

Als groep van startende ondernemers werken we samen aan onze promotie. We hebben een gemeenschappelijke noemer: nieuwkomers die bijdragen aan een mooiere wereld. Die boodschap willen we samen uitdragen.

Maatschappelijke impact

Met onze start-ups willen we een positieve bijdrage leveren aan de wereld. We zijn duurzaam en inclusief en we hebben oog voor maatschappelijk welzijn. We willen elkaar helpen om een stap extra te zetten naar een beterre wereld.

Trainingen

We organiseren trainingen die jou als ondernemer sterker maken. Bijvoorbeeld trainingen over motivatie en brainstormen, maar ook heel praktisch over bijvoorbeeld social media en over regelgeving.

Ondernemingsplan

We denken met je mee over jouw ondernemingsplan en over hoe je jouw onderneming sterker kunt maken en meer positieve maatschappelijke impact kunt hebben.

Inclusief

We zijn er voor alle nieuwkomers. Misschien is direct een eigen bedrijf starten een te grote stap. En ben je meer op zoek naar bijverdiensten. Ook dan willen wij een steentje bijdragen.

Intervisie

Wij hebben als Connected niet een antwoord op al je vragen. Natuurlijk roepen we de hulp van experts in, maar het is juist de bedoeling dat we met elkaar meedenken. Bij vragen kunnen we elkaar helpen.

Praktische ondersteuning

Hulp nodig bij het vinden van huisvesting, belastingzaken of allerlei andere praktische dingen waar je als ondernemer tegenaan loopt? We ondersteunen je daarbij.

Ben jij een maatschappelijke ondernemer?

Was je al ondernemer in het land waar je bent opgegroeid? Zit ondernemen je in het bloed? Ben je gemotiveerd om in Nederland een bedrijf te starten? Wil je een positieve maatschappelijke bijdrage leveren?

FAQ

u

Voor wie is Connected bedoeld?

We richten ons in de eerste plaats op nieuwkomers die een bedrijf willen opzetten. En op nieuwkomers die dat misschien op termijn wel willen, maar eerst binnen onze organisatie willen proefdraaien. Daarnaast zijn ook anderen met een migratieachtergrond welkom. En we hebben aandacht voor ongedocumenteerde mensen die als ondernemer aan de slag willen.

u

Wat betekent maatschappelijk ondernemen?

Met maatschappelijk ondernemen bedoelen we dat je niet alleen oog hebt voor geld en winst, maar dat je met je bedrijf een positieve bijdrage aan de samenleving wilt geven. Dat kan door net een of twee stappen extra te zetten. Alleen deelnemers met oog voor de samenleving zijn welkom. Per deelnemer kijken we naar de mogelijkheden. Een kapper kan bijvoorbeeld alleen met natuurproducten werken. We willen maatschappelijk goed doen en zien ook ondernemingskansen in de circulaire ecoonomie en in het bereiken van een meer inclusieve en duurzame samenleving.

u

Heb ik ervaring nodig als ondernemer?

We zijn er voor iedereen die als ondernemer met een positieve maatschappelijke impact aan de slag wil. Ervaren ondernemers zijn welkom. Maar je hoeft zeker geen ervaring te hebben. Ook als je denkt dat ondernemerschap nog een stap te ver is, dan ben je welkom. Wij helpen je op weg met het maken van tussenstappen.

Neem contact op