Positieve impact

Maatschappelijk ondernemen

Met Connected willen we met wat binnen ons vermogen ligt bijdragen aan een mooiere wereld. We doen dat samen. Connected is een initiatief van mensen met verschillende culturele achtergronden.

Duurzaamheid is een uitgangspunt. Zorg voor de aarde is voor iedereen belangrijk. Het verbindt mensen over de hele wereld. We kunnen het ons niet veroorloven om in ons handelen nog langer de grenzen van de aarde te overschrijden.

Het maatschappelijk ondernemerschap van deelnemers kan daarnaast ook op andere gebieden liggen. Bijvoorbeeld gericht op inclusie, bestrijding van armoede, culturele uitwisseling of internationale solidariteit.

Onze aanpak

We willen een gemeenschap vormen van ondernemers die elkaar versterken in het bereiken van maatschappelijke impact.

We verwelkomen in principe alle nieuwkomers met de ambitie om een onderneming op te zetten. En we stimuleren hen om één of twee stappen extra te zetten in het bereiken van maatschappelijke doelen.

Samen zijn we sterker. We kunnen elkaar versterken door:

  • intervisie en wederzijdse ondersteuning
  • gedeelde voorzieningen
  • samen inhuren van expertise
  • gezamenlijke promotie

Het is onze wens om met een aantal ondernemingen met een gedeelde visie een maatschappelijke coöperatie te vormen en andere nieuwkomers te stimuleren op dezelfde weg.

Waarden die ons kenmerken

 

 

Samen

We willen iedereen zoveel mogelijk meenemen in de veranderingen die nodig zijn. Geen wij tegen zij. Geen polarisatie, maar iedereen bij de hand nemen om een steentje bij te dragen.

Creatief

Met het bedrijfsmatig handelen van de afgelopen eeuw redden we het niet meer. We zullen gezamenlijk naar nieuwe creatieve oplossingen zoeken.

Aan de slag

We weten al tientallen jaren wat nodig is. We vinden het belangrijk om niet te blijven steken in discussies, maar we steken op een pragmatische manier de handen uit de mouwen.

Solide

We kijken met open blik naar de impact van ons handelen, ook op de lange termijn. Een menselijke maat is daarbij belangrijk.

Neem contact op