Onderwijs en trainingen

Wil je jezelf ontwikkelen, zelfkennis verwerven, een training of opleiding op maat volgen of met hulp van een coach een persoonlijk ontwikkeltraject volgen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Trainingen ondernemerschap

Binnen Connected werken verschillende trainers en coaches. Hassan is onder andere gespecialiseerd in ondernemerschap, talentontwikkeling, interculturele communicatie en leiderschap. Hij heeft een ruime ervaring als trainer, coach en interspirational speaker (zie www.kujjah.com).

Andere trainers en coaches zijn gespecialiseerd in het adviseren over ondernemingsplannen, klantrelaties, marketing en persoonlijke coaching.

We organiseren lezingen, korte trainingen, intervisie en persoonlijke begeleiding. Daarnaast zijn er regelmatige kennismakingsbijeenkomsten waarin jouw wensen en mogelijkheden centraal staan en hoe wij met onze aanpak daaraan kunnen bijdragen.

Onderwijs voor jou!

 Vanuit Connected zijn we enthousiast over STEAM-onderwijs, omdat dit past bij onze internationale focus. Om deze aanpak nog wat meer te laten aansluiten op nieuwkomers en op onze visie voegen we er nog wat aan toe: MASTER – Mathematics, Arts, Science, Technology en engineering, Earth Matters, Reflection.

Alle disciplines binnen STEAM – zoals Mathematics en Arts – zijn intercultureel. Het kenmerkende van STEAM is dat ze niet als individuele disciplines worden behandeld, maar met elkaar in verbinding worden gebracht. We vinden het belangrijk om daaraan de verbinding met duurzaamheid (Earth Matters) en met jezelf (Reflection) toe te voegen. Binnen de gemeenschap van nieuwkomers is er ruime ervaring met de effecten van uitputting van de aarde. Zij kunnen deze ervaring inzetten.

En in dit onderwijs gaat het niet alleen om kennisoverdracht, maar we willen bijdragen aan de toekomst van nieuwkomers, aan een levensinvulling. Daarom is het belangrijk dat je je er ook persoonlijk toe verhoudt (Reflection).

Onderwijs en ontwikkeling

De initiatiefnemer van Connected, stichting Dar al Yasmin, is op allerlei verschillende manieren gericht op het geven van onderwijs. We hebben er in de afgelopen jaren de nodige ervaring mee opgebouwd.

We geven bijvoorbeeld taalonderwijs, Nederlands en Arabisch, waaronder ook taalcoaching en taalcafés. Ook geven we gastlessen op basisscholen.

We begeleiden nieuwkomers individueel in het vinden van hun weg en zoeken naar mogelijkheden om hun talenten tot recht te laten komen. We organiseren workshops ‘Mental strength’, onder andere gericht op het wegnemen van belemmeringen.

Sinds drie jaar leiden we studenten op door het organiseren van stages. We hebben in de afgelopen jaren bijna 50 studenten begeleid van de HAN (International Social Work), Avans (Health and Social Work), Yuverta (Adviseur Duurzame Leefomgeving) en ROC Tilburg (Evenementenorganisatie).

“Laten we niet vergeten: Eén boek, één pen, één kind en één leraar kunnen de wereld veranderen.”

 

Malala Yousafzai