Over ons

Connected is een initiatief van de stichting Dar al Yasmin. Deze stichting is mede opgericht door nieuwkomers en zet zich in voor participatie door/voor nieuwkomers en mensen met een migratieachtergrond en voor het versterken van interculturele verbindingen.

Onze thuisbasis is in Nijmegen, maar we zijn ook actief in andere plaatsen en zelfs internationaal (bijvoorbeeld met online taallessen).

We werken vooral projectmatig aan participatie-initiatieven en organiseren ook culturele activiteiten.

Kansen creëren

Connected: een project dat kansen biedt aan nieuwkomers

Dit initiatief is niet alleen voor nieuwkomers, maar ook dóór nieuwkomers opgezet. Velen van ons hebben een goede opleiding en werkervaring in ons land van herkomst. We brengen een andere culturele achtergrond mee en zijn vaak initiatiefrijk. We popelen om onze loopbaan hier in Nederland te kunnen voortzetten

Helaas is het voor nieuwkomers op de Nederlandse arbeidsmarkt vaak niet gemakkelijk om werk te vinden dat aansluit bij opleiding en interesses. Daarom zijn we gestart met Connected: ondersteuning bij het opzetten van een eigen maatschappelijke onderneming.

Natuurlijk alleen voor mensen die het leuk vinden om te ondernemen. En het hoeft niet direct een bedrijf te zijn, maar het mag ook om bijverdiensten gaan. Met Connected willen we je ondersteunen en inspireren wanneer je gedachten in deze richting hebt.